Proef de volle en pure smaak van wild

Proef de volle en pure smaak van wild

Hoe kouder het buiten wordt, hoe langer er binnen getafeld mag worden

Nog even en dan gaat het “Culinaire Wildseizoen” weer van start. Een belangrijke periode voor wie op zoek is naar een volle en pure smaak. Wild wordt vaak gegeten bij de feestmaaltijden, zoals met Kerst, maar biedt natuurlijk veel meer mogelijkheden. Bovendien is er maar heel weinig voor nodig om wild goed op smaak te brengen.

Het culinaire wildseizoen

Het hele jaar door is er wild te verkrijgen, maar op 17 oktober begint het zogenaamde “Culinaire wildseizoen”. Het wildseizoen is een van de belangrijkste culinaire seizoenen in Nederland, samen met het lams-, asperge- en mosselseizoen en, in mindere mate, het haring- en kreeftenseizoen. Voor de meeste restaurants loopt het wildseizoen van 17 oktober, wanneer de jacht op fazant en haas wordt geopend, tot en met tweede kerstdag.

Wildweken

Geniet van heerlijke wildweken bij Mauve. Nu de dagen korter worden, de temperaturen dalen en de winterjassen langzamerhand te voorschijn komen is het weer tijd voor wild. Vanaf 17 oktober gaat het wildseizoen van start!  Mis het niet en reserveer hier alvast uw tafel.

Naast de à la carte kaart hebben wij diverse wildspecialiteiten op onze wildkaart staan.

Wild cappucino

Wildzwijn-biefstuk
gekonfijte zuurkool | jus van gerookt spek en rode wijn

Hertenbiefstuk en hertenpeper
rode kool | pastinaak-crème |  kruidkoekjus

Wij wensen u alvast een voortreffelijk en smakelijk wildseizoen toe.

reserveren